Istoric

Actualul Liceu Tehnologic „Dimitrie Leonida“ Constanța este ultimul rezultat al dinamicii pregătirii în meseria de conducător auto, care a început în Dobrogea în anul 1958 ca Școala Conducători Auto Palas Constanța, cu scopul de a furniza personal calificat pentru întreprinderile de transporturi rutiere aflate în zona estică a Romaniei. Beneficiind de o dotare modernă la acea vreme și spații adecvate, a devenit în scurt timp școala-etalon a Ministerului Transporturilor, fiind astfel implicată în toate acțiunile de perfecționare și specializare organizate de Departamentul transporturilor rutiere (schimburi de experiență naționale și internaționale, activități metodice generalizate, sesiuni de comunicări științifice). Rezultatele acumulate, în relativ scurta existență a școlii, au condus-o printre școlile fruntașe ale județului.

În anul 1962 este transformată în Școala de Șoferi Profesioniști Valu Traian ce califica șoferi profesioniști prin cursuri de scurtă durată de 6 luni;

Ulterior, în anul 1976, este tranformată în Grupul Școlar Auto Valu Traian, ce califica prin absolvenți de 10 clase conducători mecanici, electricieni auto;

Din 1978 Grupul Școlar Industrial Transporturi Auto Constanța califica prin liceu industrial, învățământ de zi și seral, absolvenți în domeniul electromecanic auto, iar prin școală profesională electricieni, electricieni auto, șoferi mecanici auto, tinichigii vopsitori auto, școala de maiștri – mecanici auto.

Iar din 1980, Liceul Industrial nr. 7 Constanța și Școala Profesională nr. 6 Constanța, forul superior fiind Ministerul Transporturilor și Telecomunicațiilor, având aceleași profile și calificări în domeniul auto.

Din 1996 capătă denumirea de Grup Școlar Dimitrie Leonida Constanța și are dublă subordonare (fiind patronată și de Întreprinderea de Transporturi Auto Constanța și Ministerului Învățământului – Inspectoratul Școlar Județean Constanța).

Începând 1 septembrie 2012, Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța, subordonat Ministerului Cercetării, Tineretului și Sportului și Inspectoratului Școlar Județean Constanța, dar și Primăriei Municipiului Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.